Yogalessen

Yoga privéles: Scholen en bedrijven zijn ook welkom. We bieden lessen op maat gemaakt speciaal aangepast op uw doelen.
Geïnteresseerd: Neem contact met ons op via info@hotyoga-eindhoven.nl
Yogatherapie: Een gepersonaliseerde holistische benadering van gezondheid en welzijn. Meer informatie.

De Originele Hot Yoga
Hot Yoga Eindhoven is de enige yogaschool in Eindhoven en nabije omgeving die de originele Hot Yoga (ook bekend als Bikram) onderwijst, een uitdagende, leuke en krachtige 90 minuten hatha yoga-reeks die wordt beoefend in een speciaal verwarmde ruimte en onderwezen door hoog gekwalificeerde yoga docenten.
Lees de 5 belangrijkste voordelen van Hot Yoga-beoefening.

Original Hot 90 (37 – 39 °C)
De  Original Hot Yoga les van 90 minuten is een reeks van 26 yogahoudingen en twee ademhalingsoefeningen. Alles wordt twee keer herhaald, behalve de laatste zittende pose, waardoor je meteen je vooruitgang kan zien. Elke pose concentreert zich op een bepaald deel van je lichaam, wat specifieke en krachtige gezondheidsvoordelen oplevert. De Original Hot 90 is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren studenten.

Hot Yoga Eindhoven biedt ook een eigen versie van de Hot Absolute Yoga Sequence, ongeveer 50 klassieke yogahoudingen (niet allemaal twee keer gedaan), Absolute Hot 90/75 minuten.

Absolute Hot 90 (37 – 39°C)
Dit is een gevarieerde en stimulerende serie van Hatha yoga poses die ontworpen zijn voor de hot yoga les. Deze serie is gebaseerd op Absolute Yoga original en heeft meer poses dan de Original Hot Yoga om te zorgen voor afwisseling in jouw training. Het bovenlichaam wordt versterkt en je leert poses die nuttig zijn voor de Vinyasa Flow lessen.

Onze kenmerkende Hot Core 60 yogales is een korte, maar intens verhitte hatha-reeks met meer nadruk op versterkende poses van het bovenlichaam dan de originele hot 90. (In september 2020 hebben we onze originele Warm Flow 60 geïntroduceerd, waarbij we de Hot Core 60 poses met Vinyasa Flow hebben gecombineerd.)

Warm Flow 60 (27 – 33°C)
Een unieke vloeiende versie van de Hot Core 60 les. Een combinatie van de Hot Core 60 poses aan elkaar gekoppeld door vinyasas: vloeiende bewegingen van Plank >> lager (chaturanga) >> Up Dog of Baby Cobra >> Down Dog. We bieden aanpassingen en adviseren de knieën laag te houden totdat je je kern sterk genoeg is om deze bewegingen te maken. Stap uit je drukke geest en in een meditatieve vloeiende staat. Kalmerend, versterkend en strakker in je lijf.

Warm Flow 75 (27 – 33°C)
Dit is een creatieve vloeiende vorm van yoga, waarbij ruimte is voor een variatie aan poses. Verwacht variatie en het toewerken naar nieuwe poses, samen met de verbindende vinyasa bewegingen, afhankelijk van de focus van de les. Bewegingen in de Vinyasa Flow zijn diep verbonden met de ademhaling.

Yin Yang Flow 75 (27°C)
Een prachtige combinatie van Yin Yoga en Yang Flow yoga in een 75 minuten durende les, starten waar je bent, werkend aan kracht, balans en mobiliteit. We oefenen vaak Moon Salute-variaties in deze les die in het schema voor de vrijdagavond staat. Startend waar je bent om je tot rust en ontspanning te brengen.

Warm Pilates Flow (27 – 33°C)
Het brengt je zowel de voordelen van yoga als pilates. Deze les wordt ook wel Yogalates genoemd. Verbeter de spiertonus en vorm het lichaam tot de beste versie van jezelf. We mixen deze les met vinyasa flow yoga, waarbij beweging wordt gecombineerd met gerichte ademhaling en yogahoudingen. Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates in het Duitsland van de jaren twintig. De technieken helpen de houding te verbeteren en een sterke, stabiele basis voor beweging te creëren. Ideaal voor herstel en versterking na een blessure.

Yin 75/ 60 (room temperature)
Een totaal andere aanpak dan de andere yoga lessen. Deze 75 minuten les verbetert de flexibiliteit in het lichaam, door lang vastgehouden poses die voor een focus op de stretch zorgen te combineren met mindfulness en meditatie. Yin Yoga is een perfecte combinatie met onze Hot Yoga en Warme Flow lessen.

Vinyasa Krama (Kamer temperatuur of warm)
Lange en langzame ademhaling met focus op de uitademing staat centraal in deze training.

Vinyasa Krama yoga, is een traditioneel therapeutisch systeem voor geestelijke en lichamelijke ontwikkeling zoals onderwezen door T. Krishnamacharya.

Leer deze korte en effectieve training voor thuis, die je makkelijk in je schema kunt inpassen, om thuis te doen of op vakantie.

Yoga Nieuws

Hot Yoga Eindhoven is geregistreerd als een permanente educatie insteling bij Yoga Alliance via Natasha Gunn, die gecertificeerd is as E-RYT.

VerenigingYogascholenHotYogaEindhoven