Over ons

Ieder lichaam is welkom

We zijn sterk in persoonlijke begeleiding, geven functionele yoga en blijven op de hoogte van de huidige wetenschap met betrekking tot yoga en gezondheid.

Kwaliteitsteam
Sinds 2016 hebben Natasha Gunn en Hans Jakusch hard gewerkt, geoefend en gestudeerd, met als doel: een team van hooggekwalificeerde docenten. De docenten in ons team delen graag hun ervaringen en kennis op een manier die inspirerend, respectvol en ondersteunend is. Dat zal je merken wanneer je een les volgt bij Hot Yoga Eindhoven.

Uniek evenwicht
Onze yogaschool is uniek omdat we gekwalificeerd zijn om, naast de Original Hot Yoga (Bikram) houdingsseries, ook andere yogastijlen zoals traditionele Vinyasa Krama, Vinyasa Flow en Yin Yoga aan te bieden. Hierdoor kunnen we aan jouw persoonlijke behoeften voldoen.

Persoonlijke begeleiding
Je hoeft niet fit, flexibel of sterk te zijn. Jij komt naar onze lessen om daar aan te werken. Als een traumagerichte school weten we dat yoga dieper en breder is dan alleen goed begeleide oefeningen en ‘yogastijlen’. Regelmatige yogabeoefening met kwalitatief goede begeleiding helpt je een sterk, flexibel en evenwichtig lichaam en geest te ontwikkelen.

Wij zijn een middelgrote studio die gespecialiseerd is in het geven van persoonlijke begeleiding aan mensen van alle leeftijden, van beginners tot gevorderden. We willen je helpen om een yoga-practice te vinden die voor jou werkt en die bevorderlijk is voor jouw persoonlijke welzijn, lichaam en geest.

Natasha gebruikt haar kennis van psychologie en haar opleiding tot yogatherapeut om te zorgen voor een evenwichtig yoga-lesrooster en om de kwaliteit van de lessen te waarborgen.

Houd je yogabeoefening passend

‘Je voortgang is alleen relatief ten opzichte van je startpunt …’

Yogabeoefening zou in de eerste plaats passend moeten zijn voor de individuele beoefenaar volgens de Indiase yogaleraar, ayurvedische genezer en geleerde Tirumalai Krishnamacharya, naar wie vaak wordt verwezen als de ‘vader van de moderne yoga’. Bij Hot Yoga Eindhoven volgen we deze lijn, waarbij we functionele yoga onderwijzen, die past bij de individuele beoefenaar.

Natasha en Hans, eigenaren van Hot Yoga Eindhoven, hebben beiden getraind bij Ramaswami Srivatsa, een leerling van T. Krishnamacharya.

Lees What teaching Yoga Means (Engels) door Natasha.

Waarom we yoga beoefenen
Veel mensen beginnen met yoga om te leren ontspannen en om fit te blijven, terwijl anderen met yoga beginnen om te herstellen van mentale of lichamelijke trauma’s en om te groeien.
Wij, als yogadocenten, hebben ook veel overwonnen in ons leven, waardoor wij ertoe gekomen zijn om met yoga te beginnen.Yoga heeft ons de mogelijkheid gegeven om ons leven te veranderen en een nieuwe richting in te slaan. Dat is de reden waarom we yoga met jou willen delen!

Geregistreerde school
Als geregistreerd Yoga Alliance Continuing Education Provider® bieden wij speciale lessen en workshops aan met o.a. Natasha Gunn, zij is gecertificeerd als E-RYT door Yoga Alliance. Art Awake Yoga is geregistreerd als yogaschool bij Yoga Alliance en daarmee bevoegd om je een RYT-registratie van 200 uur bij Yoga Alliance aan te bieden, na afronding van de yoga training.

Hooggekwalificeerd
Al onze docenten zijn minimaal 200 RYT (of gelijkwaardig) gecertificeerd als Original Hot Yoga Docent of hebben een combinatie van één van deze erkende opleidingen. Zowel beginnende als zeer ervaren docenten geven les in overeenstemming met onze filosofie als lerande organisatie.

Onze geregistreerde Hatha Yoga lerarenopleiding
Natasha leidt onze docentenopleiding die verder bestaat uit andere hooggekwalificeerde internationale docenten, waaronder Evi Bacsi (een vaste docent bij HYE) en Eniko Pianovsky.

We hebben deze docentenopleiding Art Awake Yoga Teacher Training genoemd. Deze 200-urige geregistreerde opleiding omvat de brede en diepe reikwijdte van de yoga training en de kunst om les te geven in yoga, rekening houdend met trauma’s en zodanig dat het ten goede komt aan het welzijn van ieder mens, uniek in lichaam, geest en persoonlijke geschiedenis.

Deze benadering van lesgeven wordt door Natasha samengevat in het artikel ‘What Teaching Yoga Means’.

Goed geregeld
Hans Jakusch is elektro-ingenieur, gespecialiseerd in duurzame energie.
Zijn inbreng in de studio is, naast zijn werk als yogadocent, het technisch onderhoud van de studio. Hans zorgt ervoor dat de studio, volgens onze hoge normen, optimaal verwarmd en geventileerd
wordt. Hans is ook verantwoordelijk voor de administratie van de studio.

Hot Yoga Eindhoven is geregistreerd als een permanente educatie insteling bij Yoga Alliance via Natasha Gunn, die gecertificeerd is as E-RYT.

VerenigingYogascholenHotYogaEindhoven