NL / EN

Docenten

ONZE DOCENTEN..

Onze vizie bij Hot Yoga Eindhoven
Work in before workout …be amazing you!

Yoga gaat niet enkel om het werken met het lichaam, maar het brengt ook onze onrustige geest tot rust. Door regelmatige yoga beoefening creëer je nieuwe gewoontes om gezondheid te verbeteren en je geest te verfrissen. Het regelmatig volgen van de lessen zal zich reflecteren in je dagelijkse leven. Met ademhalingsoefeningen, houdingen en gefocuste aandacht, zullen onze ervaren docenten u helpen om rust en helderheid in u zelf te vinden, met een oog voor u als persoon. We zien er naar uit onze passie, kennis en ervaring met u te delen.

Hotyoga Eindhoven is geregistreerd als een permanente educatie instelling bij Yoga Alliance via Natasha Gunn, die gecertificeerd is als E-RYT. Al onze docenten zijn hetzij als RYT of Bikram gecertificeerd of beide.

 

Brinda van den Berg

Brinda van den Berg

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.

Natasha Gunn

Natasha Gunn

"Yoga geeft de middelen om ons eigen levenspad te managen en verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven."

Natasha gelooft dat yoga is voor iedereen, en dat onze beoefening een essentieel deel wordt van ons leven. Geregistreerd E-RYT bij Yoga Alliance, Natasha volgde diverse yoga docentenopleidingen waaronder Transformative Yoga, Hot Yoga, Ashtanga-Vinyasa, Trauma-gevoelige yoga. Meest recentelijk studeerde ze Vinyasa Krama yoga in India, een therapeutische methode voor spirituele en fysieke ontwikkeling.. Het wonen in verschillende landen over de hele wereld als een kind en volwassene leidde Natasha ertoe te zoeken naar stabiliteit in zichzelf. Deze zoektocht nam haar door middel van een bachelor psychologie/fysiologie, acteren, schrijven en lesgeven. Ze combineert haar natuurwetenschappelijke achtergrond en creativiteit om de ontwikkeling van haar leerlingen te bevorderen. Natasha geeft leiding aan het lesprogramma van Hot Yoga Eindhoven. Haar grootste uitdaging tot nu toe is het moederschap!

Hans Jakusch

Hans Jakusch

"Als je van theorie naar praktijk beweegt kun je je leven veranderen."

Als duurzame energie ingenieur en fotograaf heeft Hans voor zichzelf in yoga aanvullende betekenis gevonden voor energie behoud. Dit in de zin van "het leren energie te behouden door te bewegen vanuit waar je nu bent." Zijn geliefde sport was hardlopen tot hij zijn knie beschadigde bij een skie ongeluk. Hij is daarna met yoga begonnen als een veilig alternatief. Hij vindt het fantastisch als hij sportmensen hun kracht en flexibiliteit door yoga ziet vergroten in combinatie met meer innerlijke focus. Voor Hans zijn dieet en ontspanning essentieel voor een uitgebalanceerde yoga beoefening maar helaas ook niet altijd haalbaar. Als relatieve nieuwkomer in de yoga wereld is hij in 2012 met yoga begonnen. Zijn eerste teacher training deed hij bij de Sivananda School of Yoga (RYT 200) in 2013. Zijn volgende teacher training was in traditionele Vinyasa Krama in 2016 in India. Recentelijk, in 2017, heeft hij de hot yoga teacher training gedaan bij Evolation Yoga met Mark Drost.

Sherie van den Wijngaard

Sherie van den Wijngaard

“Lesgeven is speciaal voor me omdat het me de kans geeft mijn studenten te helpen met een open hart en zonder beperkingen.” 

Internationaal bekend door haar lessen en workshops. Sherie inmiddels 25 jaar yoga ervaring. “Freedom of movement and freedom from pain” are her main two reasons for practicing yoga. ​ Ze heeft een medische achtergrond, evenals een aantal jaren intensieve training in Astanga Yoga (8-limbed yoga)  van een yoga meester in India om ​​yoga therapeut te worden. Sherie is ook een gecertificeerde Bikram Yoga docent. Ze ervaarde dat klassieke hot yoga serie het meeste leek op de krachtige hatha yoga beoefening die ze volgde ze met haar leraar. Voor haar maakt het niet uit of je voor de eerste keer komt en speciale aandacht nodig hebt of dat je wereldkampioen bent. Elke student en elke les is belangrijk en speciaal voor haar. Sherie doceert speciale lessen en yoga workshops bij Hot Yoga Eindhoven. Ze biedt advies en ondersteuning aan zowel de studenten als de docenten.

Evi Bacsi

Evi Bacsi

"Ik vind het heerlijk om mensen terug leren bewust te worden van hun lichaam; om hart, lichaam en geest samen te brengen."

"Heb respect voor je lichaam, je hebt het voor je leven. Het is een ongelooflijk slim en leuk instrument dat buitengewone dingen kan, tesamen met je geest en hart. Gewoon simpele dingetjes zoals een wandeling maken, een auto repareren,... "Mijn doel is je te ontmoeten buiten je comfortzone. Mijn lessen zijn geinspireerd op verschillende stijlen en op wat zich op dat moment aanbiedt. Ik heb fantastische teachers gehad in Jivamukti, Iyengar en Ashtanga. Mijn lessen zijn steeds met aandacht voor een veilig en spiritueel alignment. "Als ervaren teacher in Hot Yoga, Vinyasa Flow en Yin, houdt Evi van Longboarden, boxen en is ze " crazy talented for Lego "! Ze beschrijft zichzelf als " imperfect, down to earth en speels" en is ze gekker van chocolade dan ze zelf wil toegeven.

Miruna Mihailescu

Miruna Mihailescu

"Yoga helpt me te focussen op de binnenkant, om in mijn lichaam te komen, om stilte te vinden."

Miruna is geboren in Roemenië, groeide op in Duitsland en woont nu in Wenen. Ze werkte als artiest/danser voor Musical/Theater en begon op 14 jarige leeftijd met Yoga om in vorm te blijven. Ze merkte dat ze zich na de yoga-les erg goed in haar lichaam voelde, kalm maar sterk, opgeladen en flexibel voor haar werk als danseres. Miruna is een gecertificeerde Bikram Yoga Teacher. Ze houdt ervan om te zien hoe haar leerlingen hun yoga uitoefening verbeteren en verdiepen. Telkens wanneer Miruna Yoga beoefent ervaart ze nieuwe dingen in haar lichaam en geest. Met het bewegen van de ruggengraat, spieren en gewrichten en adem gebruiken als een brug tussen bewegen en voelen, ervaart ze verbeteringen in flexibiliteit en kracht. Naast de lichamelijke effecten van het beoefenen van de asana's(=houdingen) geeft Yoga Miruna ook een diep gevoel van kalmte, balans en een gevoel van lekker in je vel zitten.

Wieneke van der Aa

Wieneke van der Aa

"Yoga brengt me rust, vreugde en een gevoel van vrijheid. Het is een geschen dat ik met liefde doorgeef."

Onafhankelijkheid is enorm belangrijk voor Wieneke, altijd geweest. Na turbulente tiener- en 20'er jaren ontdekte ze yoga. Haar liefde voor yoga bracht haar tot het lesgeven en ze opende in 2013 haar eigen studio, PURA. Wieneke geeft verschillende yogastijlen, Pilates, Yogalates en SUPyoga in lente en zomer! Als schrijfster, moeder en vrije geest, wil Wieneke haar avontuurlijke geest en yogapractice delen met anderen. Ze houdt van reizen, het ontmoeten van leuke mensen, yoga op het strand, SUPyoga zoveel als kan en het leven van een leven vol wonders.

Vanessa Coomans

Vanessa Coomans

"De yogareis is een mooi en oneindig pad, en ik help je graag dit pad te ontdekken."

Zelf begon ik met yoga om puur fysieke redenen. Yoga bracht mij al snel veel meer! Het creeerde een rust in mijn hoofd, een positieve mindset. Yoga bracht me mijn innerlijke kracht én glimlach terug. Ik besloot mijn eerste teachertraining te doen en om mijn ervaring zoveel mogelijk te kunnen delen met anderen. Yoga is goed voor every body! Dik of dun, stijf of lenig, jong of oud... Het gaat er niet om hoe ver je in een houding komt, maar wel om hoe het voelt! Als ik mensen deugd zie hebben van mijn lessen, nieuwsgierig worden naar andere aspecten van yoga, kunnen leren ontspannen en loslaten, hun grensen fysiek en mentaal stap voor stap verleggen. Dat is mijn " waarom ik teach "! Mijn eigen dagelijkse homepractice is voornamelijk Ashtanga. Maar ik haal ook heel veel voldoening uit het gewoon op mijn matje zitten en ademen. Vanessa geeft Ashtanga, Hot Yoga en Yin lessen.

Rachel Ritzen

Rachel Ritzen

“Yoga leerde me om weer op adem te komen en gewoon te ‘zijn’ "

Yoga hielp Rachel om zichzelf terug te vinden na een drukke periode in haar leven, toen zelfs zoiets eenvoudigs zoals ademhalen moeilijk leek. Ze ziet in dat je zoveel voordelen kunt hebben door je simpelweg bewust te zijn van je houding en je ademhaling in je dagelijks leven. Rachel is een gekwalificeerde Ashtanga Yoga en Yin Yoga docent. Rachel houdt van om studenten te helpen hun ervaring te verbreden, tegelijkertijd voelt ze haar eigen ervaring verdiepen. Voor Rachel, yoga is een levensstijl, die haar energie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen geeft. Ze geniet ervan haar yoga ervaring te delen om ook haar studenten meer balans en rust in hun leven te laten ervaren.

Yann Nauts

Yann Nauts

"Mijn intentie is mensen te helpen met het vinden van de juiste balans tussen lichaam, denkgeest en ademhaling. Dit is een proces waarin we elkaar gezamenlijk verder helpen."

Yann is met hatha yoga begonnen in 2006 vanwege nek- en schouderklachten. Tot zijn stomme verbazing hielp dit. Het zorgde er ook voor dat hij meer wilde weten over deze merkwaardige Indiase praktijken. Hij ontdekte dat yoga niet alleen over houdingen gaat maar dat het op diverse niveaus werkt. Ondanks zijn initiële scepsis ging hij door met de beoefening ervan, heeft hij diverse workshops gedaan en is hij zelfs naar India gereisd om het geboorteland van yoga persoonlijk te ervaren. In 2011 heeft hij voor het eerst hot yoga beoefend. Bij yoga in een warme ruimte merkte hij een intense en duurzame verbetering van zijn wervelkolom. In 2014 heeft hij besloten de Absolute Yoga Academy hot yoga teacher training te doen om zijn yoga praktijk met anderen te kunnen delen.

Mina Esghaei

Mina Esghaei

“Ik vind het fijn mijn studenten te helpen om dingen te doen waarvan ze dachten dat het voor hen onmogelijk was.”

Mina probeerde Bikram Yoga in 2010. Ze ervaarde een fysieke uitdaging gecombineerd met geestelijke rust. Het was liefde op het eerst gezicht. Na het beoefenen van Bikram yoga voor drie jaar, besloot Mina om haar enthousiasme met anderen te delen en te trainen om gecertificeerd Bikram Yoga docent te worden. Als aanvulling op haar expertise in het onderwijzen van Hot Yoga, volgde ook een uitgebreide opleiding om Vinyasa Flow en Yin Yoga te onderwijzen. Ze doet waar ze van houdt en gelooft iedereen kan een gezond en gelukkig leven kan leiden door het beoefenen van yoga.

Iris Hoogendoorn

Iris Hoogendoorn

“Yoga is een spiegel van het leven. Yoga laat me zien wie ik ben zonder te oordelen, maar daagt me ook uit en brengt rust en ruimte.”

Iris is begonnen met yoga in een drukke en stressvolle periode van haar leven, op zoek naar rust. Ze merkte al na de eerste yogales, die haar ook de uitdaging gaf die ze nodig had, dat ze zich lichter, minder druk in haar hoofd voelde. Nu, als universitair onderzoekster beoefend ze dagelijks yoga thuis voor een goede work-life balance. In Iris haar lessen staat de adem centraal die wordt verbonden met de houdingen, en worden de houdingen geleidelijk opgebouwd om de practise te verdiepen. Iris laat je zien hoe je rust kan vinden door te luisteren naar de stilte van de adem, volg de flow van de bewegingen en er is geen tijd om te denken. Iris is gekwalificeerd als Asthanga yoga docent (RYT 200) onder de begeiding van Brian Cooper en heeft een universitaire achtergrond in bewegingswetenschappen.

Linda de Smedt

Linda de Smedt

"Yin beoefenen is gewoonweg waarnemen zonder oordelen; al onze drukte en haast transformeren naar stilte."

Mijn pad is tantra, maar ik hou ook van andere vormen van yoga. Na 10 jaar Ashtanga yoga te hebben gedaan ontdekte ik Yin yoga. Ik was gelijk dol op de stilte, het loslaten, het diepe en toch bereikbare, de dynamiek van elke houding waarbij je subtiel afstemt op dat wat je lichaam op dit moment nodig heeft. Natuurlijk biedt dit fysieke voordelen: Yin heeft me genezen van chronische rugklachten en een gescheurde meniscus. Wat ik echter in het bijzonder met mijn leerlingen wil delen is de innerlijke reis die een andere wereld opent. Een zachte manier om in het moment te zijn, om een plek te vinden die helemaal in harmonie is met de wereld, vredig en vrij.