NL / EN

Docenten

ONZE DOCENTEN..

Onze vizie bij Hot Yoga Eindhoven
Work in before workout …be amazing you!

Yoga gaat niet enkel om het werken met het lichaam, maar het brengt ook onze onrustige geest tot rust. Door regelmatige yoga beoefening creëer je nieuwe gewoontes om gezondheid te verbeteren en je geest te verfrissen. Het regelmatig volgen van de lessen zal zich reflecteren in je dagelijkse leven. Met ademhalingsoefeningen, houdingen en gefocuste aandacht, zullen onze ervaren docenten u helpen om rust en helderheid in u zelf te vinden, met een oog voor u als persoon. We zien er naar uit onze passie, kennis en ervaring met u te delen.

Hotyoga Eindhoven is geregistreerd als een permanente educatie instelling bij Yoga Alliance via Natasha Gunn, die gecertificeerd is als E-RYT. Al onze docenten zijn hetzij als RYT of Bikram gecertificeerd of beide.

 

Brinda van den Berg

Brinda van den Berg

“Yoga gaat niet enkel om het fysieke aspect, ook de mentale en spirituele aspecten horen erbij. De ademhaling verbindt deze drie.”

Brinda ontdekte yoga in 2008, tijdens het werken in de modewereld van Los Angeles. Om de uitdagingen in haar leven het hoofd te bieden heeft ze zich sinds 2013 verdiept in yoga. Brinda voelt zich dankbaar voor haar internationale leven. Geboren in India, migreerde ze naar Singapore en reisde vervolgens naar Los Angeles om haar studie voort te zetten. Ze woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Brinda volgde 500 uur Hatha Yoga docentenopleiding in India en is geregistreerd bij Yoga Alliance (RYT 500). Ze heeft een enorm verlangen om haar yoga ervaring met anderen te delen, om hen ook de voordelen te laten ervaren.

Dieke Ter Weel

Dieke Ter Weel

‘Yoga geeft de vrijheid om jezelf te zijn.’

Dieke gelooft in vrijheid; vrijheid van geest, vrijheid van oordeel, vrijheid om je eigen keuzes te maken, vrijheid om echt jezelf te zijn. Yoga geeft haar de kracht om deze overtuiging na te streven. Yoga heeft Dieke geleerd om geduldig te zijn, te luisteren naar je lichaam, in het moment te leven, daadwerkelijk adem te halen en dingen te accepteren zoals ze zijn. ‘Yoga zorgt ervoor dat ik terug komen bij mezelf, het geeft me de vrijheid mezelf te zijn.’, zegt ze. ‘Ik geef yoga les om andere mensen te inspireren en om ze dat gevoel van vrijheid te geven dat ik voel als ik zelf yoga doe.’ Dieke helpt je te leren luisteren naar je lichaam zonder te oordelen. Ze is getraind en geeft les in hot yoga, hatha yoga en yin yoga, waarin de focus altijd ligt op de ademhaling. Samen met een grote lach en wat humor zorgt Dieke ervoor dat elke les leuk, leerzaam en verrassend is.

Evi Bacsi

Evi Bacsi

"Ik vind het heerlijk om mensen terug leren bewust te worden van hun lichaam; om hart, lichaam en geest samen te brengen."

"Heb respect voor je lichaam, je hebt het voor je leven. Het is een ongelooflijk slim en leuk instrument dat buitengewone dingen kan, tesamen met je geest en hart. Gewoon simpele dingetjes zoals een wandeling maken, een auto repareren,... "Mijn doel is je te ontmoeten buiten je comfortzone. Mijn lessen zijn geinspireerd op verschillende stijlen en op wat zich op dat moment aanbiedt. Ik heb fantastische teachers gehad in Jivamukti, Iyengar en Ashtanga. Mijn lessen zijn steeds met aandacht voor een veilig en spiritueel alignment. "Als ervaren teacher in Hot Yoga, Vinyasa Flow en Yin, houdt Evi van Longboarden, boxen en is ze " crazy talented for Lego "! Ze beschrijft zichzelf als " imperfect, down to earth en speels" en is ze gekker van chocolade dan ze zelf wil toegeven.

Hans Jakusch

Hans Jakusch

"Als je van theorie naar praktijk beweegt kun je je leven veranderen."

Als duurzame energie ingenieur en fotograaf heeft Hans voor zichzelf in yoga aanvullende betekenis gevonden voor energie behoud. Dit in de zin van "het leren energie te behouden door te bewegen vanuit waar je nu bent." Zijn geliefde sport was hardlopen tot hij zijn knie beschadigde bij een skie ongeluk. Hij is daarna met yoga begonnen als een veilig alternatief. Hij vindt het fantastisch als hij sportmensen hun kracht en flexibiliteit door yoga ziet vergroten in combinatie met meer innerlijke focus. Voor Hans zijn dieet en ontspanning essentieel voor een uitgebalanceerde yoga beoefening maar helaas ook niet altijd haalbaar. Als relatieve nieuwkomer in de yoga wereld is hij in 2012 met yoga begonnen. Zijn eerste teacher training deed hij bij de Sivananda School of Yoga (RYT 200) in 2013. Zijn volgende teacher training was in traditionele Vinyasa Krama in 2016 in India. Recentelijk, in 2017, heeft hij de hot yoga teacher training gedaan bij Evolation Yoga.

 Iris Trienekens

Iris Trienekens

"Door de taal van het lichaam te herinneren realiseren we ons wie we zijn."

Iris voltooide een studie psychologie in Amsterdam en kwam vervolgens door haar yoga beoefening erachter dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Yoga bleek de helende therapie nadat zij door RSI- en burn-out klachten in 2010 niet langer achter een computer kon werken. Zij ervoer yoga als therapeutisch, zowel fysiek als mentaal, de weg wijzend van haar hoofd terug naar haar hart. Een aantal jaar later volgde zij haar eerste yoga teacher training (RYT 200hr) in Amsterdam. Vervolgens volgde ze verschillende yoga trainingen waaronder kundalini, yin en vinyasa flow. Iris gelooft dat blijven leren de sleutel is voor groei en geluk. "Door yoga leerde ik de taal van mijn lichaam; hoe mijn lichaam te waarderen, accepteren en respecteren. Iedereen is uniek, door yoga leer je hoe jij jouw lichaam bewoond, hoe het werkt met jouw psyche en uiteindelijke de bron van jouw innerlijke vrede verwezenlijkt.

Linda de Smedt

Linda de Smedt

"Yin beoefenen is gewoonweg waarnemen zonder oordelen; al onze drukte en haast transformeren naar stilte."

Mijn pad is tantra, maar ik hou ook van andere vormen van yoga. Na 10 jaar Ashtanga yoga te hebben gedaan ontdekte ik Yin yoga. Ik was gelijk dol op de stilte, het loslaten, het diepe en toch bereikbare, de dynamiek van elke houding waarbij je subtiel afstemt op dat wat je lichaam op dit moment nodig heeft. Natuurlijk biedt dit fysieke voordelen: Yin heeft me genezen van chronische rugklachten en een gescheurde meniscus. Wat ik echter in het bijzonder met mijn leerlingen wil delen is de innerlijke reis die een andere wereld opent. Een zachte manier om in het moment te zijn, om een plek te vinden die helemaal in harmonie is met de wereld, vredig en vrij.

Miruna Mihailescu

Miruna Mihailescu

"Yoga helpt me te focussen op de binnenkant, om in mijn lichaam te komen, om stilte te vinden."

Miruna is geboren in Roemenië, groeide op in Duitsland en woont nu in Wenen. Ze werkte als artiest/danser voor Musical/Theater en begon op 14 jarige leeftijd met Yoga om in vorm te blijven. Ze merkte dat ze zich na de yoga-les erg goed in haar lichaam voelde, kalm maar sterk, opgeladen en flexibel voor haar werk als danseres. Miruna is een gecertificeerde Bikram Yoga Teacher. Ze houdt ervan om te zien hoe haar leerlingen hun yoga uitoefening verbeteren en verdiepen. Telkens wanneer Miruna Yoga beoefent ervaart ze nieuwe dingen in haar lichaam en geest. Met het bewegen van de ruggengraat, spieren en gewrichten en adem gebruiken als een brug tussen bewegen en voelen, ervaart ze verbeteringen in flexibiliteit en kracht. Naast de lichamelijke effecten van het beoefenen van de asana's(=houdingen) geeft Yoga Miruna ook een diep gevoel van kalmte, balans en een gevoel van lekker in je vel zitten.

Natasha Gunn

Natasha Gunn

"Yoga geeft de middelen om ons eigen levenspad te managen en verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven."

Natasha gelooft dat yoga is voor iedereen, en dat onze beoefening een essentieel deel wordt van ons leven. Natasha volgde diverse yoga docentenopleidingen waaronder Transformative Yoga, Hot Yoga, Ashtanga-Vinyasa, Trauma-gevoelige yoga en Yin. Ze studeerdede de Samkhya Karika en Yoga Sutras in India en vinyasa Krama yoga, een therapeutische methode voor spirituele en fysieke ontwikkeling. Meest recentelijk studeerde ze Yin yoga met Anat Geiger en Marcel de Vis in Amsterdam. Het wonen in verschillende landen over de hele wereld als een kind en volwassene leidde Natasha ertoe te zoeken naar stabiliteit in zichzelf. Deze zoektocht nam haar door middel van een bachelor psychologie/fysiologie, acteren, schrijven en lesgeven. Ze combineert haar natuurwetenschappelijke achtergrond en creativiteit om de ontwikkeling van haar leerlingen te bevorderen. Natasha geeft leiding aan het lesprogramma van Hot Yoga Eindhoven. Haar grootste uitdaging tot nu toe is het moederschap!

Sherie van den Wijngaard

Sherie van den Wijngaard

“Lesgeven is speciaal voor me omdat het me de kans geeft mijn studenten te helpen met een open hart en zonder beperkingen.” 

Internationaal bekend door haar lessen en workshops. Sherie inmiddels 25 jaar yoga ervaring. “Freedom of movement and freedom from pain” are her main two reasons for practicing yoga. ​ Ze heeft een medische achtergrond, evenals een aantal jaren intensieve training in Astanga Yoga (8-limbed yoga)  van een yoga meester in India om ​​yoga therapeut te worden. Sherie is ook een gecertificeerde Bikram Yoga docent. Ze ervaarde dat klassieke hot yoga serie het meeste leek op de krachtige hatha yoga beoefening die ze volgde ze met haar leraar. Voor haar maakt het niet uit of je voor de eerste keer komt en speciale aandacht nodig hebt of dat je wereldkampioen bent. Elke student en elke les is belangrijk en speciaal voor haar. Sherie doceert speciale lessen en yoga workshops bij Hot Yoga Eindhoven. Ze biedt advies en ondersteuning aan zowel de studenten als de docenten.

Vanessa Coomans

Vanessa Coomans

"De yogareis is een mooi en oneindig pad, en ik help je graag dit pad te ontdekken."

Zelf begon ik met yoga om puur fysieke redenen. Yoga bracht mij al snel veel meer! Het creeerde een rust in mijn hoofd, een positieve mindset. Yoga bracht me mijn innerlijke kracht én glimlach terug. Ik besloot mijn eerste teachertraining te doen en om mijn ervaring zoveel mogelijk te kunnen delen met anderen. Yoga is goed voor every body! Dik of dun, stijf of lenig, jong of oud... Het gaat er niet om hoe ver je in een houding komt, maar wel om hoe het voelt! Als ik mensen deugd zie hebben van mijn lessen, nieuwsgierig worden naar andere aspecten van yoga, kunnen leren ontspannen en loslaten, hun grensen fysiek en mentaal stap voor stap verleggen. Dat is mijn " waarom ik teach "! Mijn eigen dagelijkse homepractice is voornamelijk Ashtanga. Maar ik haal ook heel veel voldoening uit het gewoon op mijn matje zitten en ademen. Vanessa geeft Ashtanga, Hot Yoga en Yin lessen.

Yvonne Mol

Yvonne Mol

Yoga maakt mij blij!

Kinderyoga docent bij Hot Yoga Eindhoven,, Yvonne heeft 15 jaar als leerkracht basisonderwijs gewerkt. "Nu is er weer een droom voor mij uitgekomen. Ik kan mijn liefde voor kinderen, lesgeven en yoga samenbrengen in KidsYoga. Yoga geeft mij houvast, het leert me beter om te gaan met mezelf, het geeft mij zelfvertrouwen. Dit wil ik graag overbrengen aan de kinderen en zo hun well-beeing verbeteren."

Yann Nauts

Yann Nauts

"Mijn intentie is mensen te helpen met het vinden van de juiste balans tussen lichaam, denkgeest en ademhaling. Dit is een proces waarin we elkaar gezamenlijk verder helpen."

Yann is met hatha yoga begonnen in 2006 vanwege nek- en schouderklachten. Tot zijn stomme verbazing hielp dit. Het zorgde er ook voor dat hij meer wilde weten over deze merkwaardige Indiase praktijken. Hij ontdekte dat yoga niet alleen over houdingen gaat maar dat het op diverse niveaus werkt. Ondanks zijn initiële scepsis ging hij door met de beoefening ervan, heeft hij diverse workshops gedaan en is hij zelfs naar India gereisd om het geboorteland van yoga persoonlijk te ervaren. In 2011 heeft hij voor het eerst hot yoga beoefend. Bij yoga in een warme ruimte merkte hij een intense en duurzame verbetering van zijn wervelkolom. In 2014 heeft hij besloten de Absolute Yoga Academy hot yoga teacher training te doen om zijn yoga praktijk met anderen te kunnen delen.

Wieneke van der Aa, Mina Esghaei, Rachel Ritzen

Wieneke van der Aa, Mina Esghaei, Rachel Ritzen

Docenten nieuws

Wieneke is momenteel met zwangerschapsverlof. Rachel Ritzen is verhuisd naar Ibiza waar ze yogalessen en ook yoga retreats geeft. Mina is verhuisd naar de UK waar ze haar eigen yogaschool gaat openen!